依部底買嗎

https://detail.tmall.com/item.ht ... skuId=3136198142491

lunage 發表於 2016-7-29 00:33

你不如去黃金睇下先,香港因免稅的關係,電子產品一般比國內便宜,你係淘寶買非國產notebook應該唔會平左而只會貴左

你不如去黃金睇下先,香港因免稅的關係,電子產品一般比國內便宜,你係淘寶買非國產notebook應該唔會平左 ...
everton_fans 發表於 2016-7-29 07:30

錯~~
asus hp msi 大陸係平過HK 的

回覆 3# shal

見到屎米Air.....
又見依部都幾平,Config 又好似夠用,但冇得試,總係唔知有冇伏?香港都搵唔到 D 咁平既 NB!

回覆  shal

又見依部都幾平,Config 又好似夠用,但冇得試,總係唔知有冇伏?香港都搵 ...
lunage 發表於 2016-7-29 09:24

呢D CPU 好麻麻

回覆  shal

又見依部都幾平,Config 又好似夠用,但冇得試,總係唔知有冇伏?香港都搵 ...
lunage 發表於 2016-7-29 09:24

黃金見到部asus e403sa,14”mon,128gb ssd,4gb ram, n3700 cpu,1.5 kg,賣緊3699,香港原廠2年保,你淘寶個部未計運費都3500港幣,保養又只係國內1年保,asus n3700都叫所謂4核心,三星個部粒係雙核,係黃金買算啦!

差唔多價錢去森林買hp 好過, 有i5 , 8GB ram.

HP Pavilion 13.3-Inch Full-HD 2-in-1 Laptop (Core i5, 8GB RAM, 128GB SSD)

asus n3700都叫所謂4核心,三星個部粒係雙核,係黃金買算啦!
everton_fans 發表於 2016-7-29 11:21 AM

我唔抗拒叫人黃金出機, 不過
講緊Skylake雙核(3855u) vs Atom lvl/silvermont(n3700) 四核喎

我唔抗拒叫人黃金出機, 不過
講緊Skylake雙核(3855u) vs Atom lvl/silvermont(n3700) 四核喎 ...
nelsonlee130 發表於 2016-7-29 14:34

買小米啦,m3快過celeron/atom, 同i3有得揮(除左graphic)
不過如果3855u同n3700我會選3855u, atom粒四核有d裝飾既感覺, 點都冇2+2=4既感覺

但三仔得一年國內保,真係祝你好運先得.......我以前買三仔,平均一年入一次廠,重要羅返國內整?車費都蝕比佢.....