小米 notebook 有無得 加 ram?

想平平地買部 notebook 平書用,睇中左 小米 notebook 12.5",但係想加到 8GB ram,但係唔知仲有無位加 或者換左條 4GB ram.

上網搵唔到 information,有無師兄知道呢?

香港有行先算...

99.9999999999%無

睇過拆機圖,無得加RAM。如果12.5''有8GB/256GB就真係好吸引。

個price& config一d都唔吸引

個price& config一d都唔吸引
shal 發表於 2016-8-7 12:00

貴在輕薄、金屬機身,設計都算幾好睇,仲可以用USB Type-C尿袋叉電.

貴在輕薄、金屬機身,設計都算幾好睇,仲可以用USB Type-C尿袋叉電.
leave 發表於 2016-8-7 12:04

一d都唔覺
買surface 3 or pro好過

一d都唔覺
買surface 3 or pro好過
shal 發表於 2016-8-7 12:11

Surface 3 128GB 連鍵盤貴 小米 Air 12.5 千幾蚊,CPU 性能差三分一(根據 PassMark),個 mon 亦比較細

其實我都好想要一部類似小米 Air 12.5 但有 8GB RAM (或者可以自己加RAM)既機,唔知港幣 $4500 樓下有無符合要求既型號?

無得加,不過8g夠曬啦,對於core m3呢粒u
CIVIC140488 發表於 2016-8-7 20:58

有8GB就真係夠曬,問題係佢得4GB,無得加RAM。

Core M機種, 暫時未見過有邊款可以加RAM