電腦展還是電腦節買 notebook 好?

Target 14" Acer E5-473 i5-5502
見百記 賣緊 $4078
電腦展/節 買會唔會平 d?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

如有同MODEL. 應會比較平

但擔心返到去有問題, 唔可以走去即場換

Target 14" Acer E5-473 i5-5502
見百記 賣緊 $4078
電腦展/節 買會唔會平 d?
azothterry 發表於 2016-8-18 11:03

幾時出咗粒 i5一5502  

幾時出咗粒 i5一5502
imax 發表於 2016-8-18 14:18

Sorry, 是 i5-5200u

要用就買,唔急就等

我見ssp 賣 Acer 14" laptop use i5-6200u 加到8gb ram都係$4k 頭ja wo

我建議你睇定啲先好
上年我買 5200U 940M 4GB 1TB 15.6"有Touch都係$4400左右
不過個mon真係好垃圾 偏色、可視角度極低

唔好買 Acer,我早幾年買過部大學機,Keyboard 手感好差, HDD 又嘈

雖則我自己換左  SSD , 加埋 RAM 部機都算好用,但有得揀唔好買 Acer

唔好買 Acer,我早幾年買過部大學機,Keyboard 手感好差, HDD 又嘈

雖則我自己換左  SSD , 加埋 RAM 部機 ...
caroner 發表於 2016-8-19 12:46

每個機型要分開睇,唔可以一概而論。
我前幾年買左部Acer,keyboard手感好正,HDD又靜又快(當然及唔上SSD),係個電池差D姐。

每個機型要分開睇,唔可以一概而論。
我前幾年買左部Acer,keyboard手感好正,HDD又靜又快(當然及唔上SSD ...
leave 發表於 2016-8-19 12:51

我都用緊 Acer V5-122p
而家都仲好正常部機, 係粒電老化