[操作疑難] 求$4000-5000 文書睇片帶出街notebook

對notebook嘅硬件野唔多認識
唔知大專優惠定電腦展買好?
求mon 13吋或以上FHD, 夠輕,有冇獨顯都得
最緊要行得順就得
希望師兄可以4000蚊同5000蚊都介紹一部,唔該哂

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

對notebook嘅硬件野唔多認識
唔知大專優惠定電腦展買好?
求mon 13吋或以上FHD, 夠輕,有冇獨顯都得
最緊要行 ...
tonychris289 發表於 2016-8-18 14:07

你有邊間 u 的 quota 先.....?

回覆 2# everton_fans

我有polyu quota
但我唔想局限咗個牌子,睇下其他牌子有冇靚野

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 - Android

回覆  everton_fans

我有polyu quota
但我唔想局限咗個牌子,睇下其他牌子有冇靚野

via HKEPC Ioni ...
tonychris289 發表於 2016-8-18 19:04

有大學優惠就梗係用啦,理大的選擇算多

回覆 4# everton_fans

師兄有咩建議?

師兄有咩建議?

tonychris289 發表於 2016-8-18 20:52

文書睇片,呢部應該合你budget,規格ok,但唔係 fhd
http://www.hknotebook.com/np16/polyu-hp/pcs-info?pid=pav14_i5

回覆 6# everton_fans

Fhd 同唔係fhd 分別大唔大?會唔會好影響觀感?

Fhd 同唔係fhd 分別大唔大?會唔會好影響觀感?

via HKEPC Ionic Reader v1.3.3 ...
tonychris289 發表於 2016-8-19 13:43

不如你 roadshow 親身睇下實機啦,上手玩下,睇下個畫面點,橫掂開著晒去玩去試,有人接受到非 fhd,好似我,但都有人接受唔到,每個人接受程度唔同