一萬蚊樓下budget 會打機 editing/寫program

如題
想買部遲D番學用既
會用黎打機(BF1, WOWS個類) 不過個人對graphic唔太高要求 middle都可以
edit 就係PS,AE ren下野咁

另外少接觸notebook所以冇咩心水,都係黎問意見
麻煩晒

Edit 1: 除左Dell Inspiron 15-7559之外會唔會有其他推介?
加上今年Asus係咪買唔過-性價比低?

Edit 2: 咁acer vn7 592g同dell 7559 i7 ver 邊個好d? Build quality 較高?

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

之前落腦場好似有部i5 960m 賣緊6999

之前落腦場好似有部i5 960m 賣緊6999
chiachingman1 發表於 2016-8-23 13:08

咩牌子0.0? 15.6"?

回覆 3# chiachingman1

I5 會唔會唔夠?因為要ren野 都怕ren野要好長時間

咩牌子0.0? 15.6"?
sweetycandy 發表於 2016-8-23 13:21

唔記得咩牌,響訊達科技見到

真係要用after effect呢,就建議用返desktop,同埋大學周圍都有電腦用啦 仲要好勁

如題
想買部遲D番學用既
會用黎打機(BF1, WOWS個類) 不過個人對graphic唔太高要求 middle都可以
edit 就係P ...
GoKu_Over9000 發表於 2016-8-23 02:35

你又有邊間 u 的優惠?

如題
想買部遲D番學用既
edit 就係P ...
GoKu_Over9000 發表於 2016-8-23 02:35

公平d咁講,asus大學優惠對比番佢個spec係合理街價減少少(仲要係3年保、街買2年),但對比其他品牌大學優惠就減得唔夠多被比下去姐

回覆 8# everton_fans

我唔係香港讀 諗住買去英國用 sorry冇講清楚
到時候要做graphical editting 同 design咁

Edit:咁既情況上唔上amazon uk買?定香港買有保障?