上網文書用途 notebook 推薦

2700~3500 有邊款 notebook 介紹 ?

上網文書用途...Thanks

2700~3500 有邊款 notebook 介紹 ?

上網文書用途...Thanks
w28stanley 發表於 2016-8-28 13:16

有無大學優惠,會唔會帶出街?

有無大學優惠,會唔會帶出街?
everton_fans 發表於 2016-8-28 14:19

無大學優惠,唔會帶出街,中學生用.. Thanks

HP 15-ac i3版 $3k

無大學優惠,唔會帶出街,中學生用.. Thanks
w28stanley 發表於 2016-8-28 14:23

無大學優惠,呢個價選擇唔多,多數重要係 atom cpu

acer:14" (1366x768),i3-6100u,4gb ddr4L (有免費送到8gb ram),1T HDD,2 yr warranty,$3499

呢個價就呢部都算抵買的,又有2年保,i3 的6系 cpu,係高登睇到的,如果$4500附近會更多選擇,$3500以下真係得 acer 性價比高少少

回覆 5# everton_fans

麻煩師兄, 有冇型號提供?

回覆  everton_fans

麻煩師兄, 有冇型號提供?
w28stanley 發表於 2016-8-28 16:05

上面提及的型號係 E5 - 475 - i3,寫明送到 8gb ram,重話可以用 M2.SSD,你可以問下佢係咪可以變 ssd + hdd 雙硬盤,可以的話買埋 ssd 叫商店加埋落去重正

回覆 7# everton_fans

而家d notebook 有冇office跟?

回覆  everton_fans

而家d notebook 有冇office跟?
w28stanley 發表於 2016-8-28 16:59

多數都無,有都係試用3個月優惠之類,再唔係就網上下載免費的 open office 之類軟件,同 ms office 的格式都接近相容

回覆 9# everton_fans

多謝師兄...已經買了

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊