大專讀IT software 求notebook推介

我唔係好清楚讀software主要用notebook做d咩
我諗要做下 3d圖 上網查資料 睇片咁
我想夠用就ok了

讀software 用notebook睇片

我唔係好清楚讀software主要用notebook做d咩
我諗要做下 3d圖 上網查資料 睇片咁
我想夠用就ok了 ...
chriswong167 發表於 2016-9-3 18:44

讀software 用notebook睇片
java2 發表於 2016-9-3 21:01

都要睇教學嘛
其實科科都要睇片啦好正常
我指youtube.有咩出奇?

上網查資料 youtube 是旦搵部都夠做啦, 問題係你讀乜it software? programming?

都要睇教學嘛
其實科科都要睇片啦好正常
我指youtube.有咩出奇?
chriswong167 發表於 2016-9-3 21:17

上網查資料 youtube 是旦搵部都夠做啦, 問題係你讀乜it software? programming?
java2 發表於 2016-9-3 21:21

主要係programming同database

學校ge 話,多數用 lab d電腦寫
如果你部laptop連埋係屋企用,thinpad x series , 應該要駁多隻mon同keyboard

via HKEPC Reader for Android

同埋買果陣, 睇用下有冇其他牌子用新一代cpu

via HKEPC Reader for Android

學校ge 話,多數用 lab d電腦寫
如果你部laptop連埋係屋企用,thinpad x series , 應該要駁多隻mon同keybo ...
mingming123 發表於 2016-9-4 12:35

大學啲lab機成堆permission 封住
開個Apache都要admin password

讀IT畫3D圖?

programming同database, 應要玩埋 visual studio 及/或 eclipse + sql server, mysql 等, 學web programming 仲要 iis, tomcat 等, 甚至VM 跑下linux, 買 16G RAM + 512G SSD + 最好i7 啦.

主要係programming同database
chriswong167 發表於 2016-9-4 11:25