單天線3165AC換雙天線8260AC 問題求解

小弟我入手左部710s 入邊就用緊1T1R單天線嘅3165AC
我想將佢換做8260AC,請問係就咁換卡就OK,定係要買多條天線去加呢?應該擺係部機既邊個位置?天線又有冇分好同差架呢?
唔該哂

你應該先拆黎睇睇部機本身有冇預留天線
如果冇就唔使諗, 加天線要拆mon同拆鉸位

有無睇過review 其實係咪原生2t2r ?
我部 dell 7559 係跟 3165AC,不過我直接換左8260AC 就得

另外唔知lenovo 會唔會有限/鎖卡
最好真係睇下有無人拆過換過先

唔肯定會唔會全部價位既機都一樣***
http://shopap.lenovo.com/hk/zh/laptops/ideapad/700-series/710s/
最高搭載 Intel® 2 x 2 WiFi 802.11 a/c + Bluetooth® 4

有無睇過review 其實係咪原生2t2r ?
我部 dell 7559 係跟 3165AC,不過我直接換左8260AC 就得

另外唔知len ...
dingo0 發表於 2016-9-5 22:41

唔係全部2x2, 只有最貴嗰部先係。佢有寫的,冇嗰啲冇寫2x2。

最好打開部機望真吓係咪兩條天線先

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

710s 有8260 型號即係應有天線位, 但問題係 3165型號有冇裝埋天線, 有的話就簡單, 否則都幾煩.

小弟我入手左部710s 入邊就用緊1T1R單天線嘅3165AC
我想將佢換做8260AC,請問係就咁換卡就OK,定係要買多條 ...
羊仔 發表於 2016-9-5 22:02
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 5# java2

thank u, 聽日收到機拆出黎研究下

回覆  java2

thank u, 聽日收到機拆出黎研究下
羊仔 發表於 2016-9-6 23:41

請問有冇update? 我都對710s 有興趣,想知多啲

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

回覆 7# hocalbee

未拆,不過上大陸網睇同型號用3165ac既拆機圖,見到係2條天線 準備入張卡

回覆  hocalbee

未拆,不過上大陸網睇同型號用3165ac既拆機圖,見到係2條天線 準備入張卡  ...
羊仔 發表於 2016-9-9 02:14

可唔可以share 個大網website 睇吓? Thanks

回覆 9# hocalbee

http://picture.pconline.com.cn/article_source/286720.html#JjumpPos
大陸型號大同小異,都係用3165ac,睇得出係雙天線