[開箱] 乜都冇既開箱 Terrans Force P750DM2-G

之前係asus 同 clevo諗左好耐, 最後係淘淘買左

恭喜好機入手

gtx1070 請問CHing買了多小錢? 是否寄到香港的? (之前問過有些要自己上深圳拿)

我只能講祝你好運. 總有好多人中伏.

我只能講祝你好運. 總有好多人中伏.
polarhei 發表於 2016-10-31 16:45

Ching 你中左伏? 我都買左 CLevo W650DD 自已上U 三星NVMe SM951 16G Ram 開心使用中, 買勿都手神, 我Gigabyte加intel U 一上機就瓜都試過

之前係asus 同 clevo諗左好耐, 最後係淘淘買左
higundamhws 發表於 2016-10-31 16:17

樓主你同邊個買? 包郵到香港?

gtx1070  請問CHing買了多小錢? 是否寄到香港的? (之前問過有些要自己上深圳拿) ...
loman 發表於 2016-10-31 16:32

可以SF直寄香港的

回覆 5# tkphilip

我六年前曾經中過, 當時我買左一部叫BENQ JOYBOOK S42. 幸好有XP模式BIOS. 因此問題好細,最多裝獨顯驅動前要加多幾句或關閉保護模式(如果係WINDOWS 64-BIT). 直到今日我仍然用緊XP模式,唔再用混合模式. 不過, 因為有新需要處理影片,但不屑爛代工,冇時間,預算極有限(因為要完整系統, 唔係硬件噉簡單, 以前硬件先決, 但今日我用途先決), 因此我問INTEL, 睇下有冇辦法可以出好畫面, 最好獲10-BIT轉片加速會更好(CRF基本上改變唔到好多. 但BIT數多啲就可以出更細既檔. 最多係一啲地方用CPU解原檔, 用GPU轉新檔) . INTEL話HD 620配合最新軟件就可以做到. 經過調查. 暫時DELL 5468系列(70W DC全包)能配合我實際需要, 低廉且能用最新記憶體,有最新功能, 可LINUX, 不需理會獨顯問題(I3或I5)

回覆 8# polarhei

師兄係有問題時唔要求更换? 呢d問題應該一開始就見到, 定係部benq個牌子本身問題? 如果係同淘X冇關係喎

回覆 3# loman

買左hkd皮三, 加16GB 2400MHz ram+左300人仔
直寄香港, 最麻煩係比錢, 冇實名比卡最多每日hkd 6000, 要分開3日俾