[配件] Acer Alpha Switch 12 配件

想問下所有SA12 用家,有咩配件係可以用係個typeC port
我睇過d NA Acer forum, 都係不停試新嘢,因為官方無list 過仲有個port 唔同其他type C

加上想討論下部機有咩bugs 同點fix

我自己最近買咗i3 4Gb version

呢部係好野, 唔知呢度D CHING 鍾情MIIX 700
你個部包唔包枝筆?

我部機唔包筆
MIIX 700 行core M,無得比wor
雖然我部得i3

師兄你有 SA12?

我部機唔包筆
雖然我部得i3

師兄你有 SA12?
juvenchan 發表於 2016-12-9 00:15

唔好睇少Core M
如果M7唔會比i3慢 (應該仲快)

我部機唔包筆
雖然我部得i3

師兄你有 SA12?
juvenchan 發表於 2016-12-9 00:15

我都係跟呢度D CHING 介紹, 買左到左倉未出貨

唔好睇少Core M
KinChungE 發表於 2016-12-9 09:08

我有部M5, 但發覺好慢, LOAD 到個WIN, 就長KEEP 25% CPU, 開埋個OFFICE, 就FEEL 到慢

我有部M5, 但發覺好慢, LOAD 到個WIN, 就長KEEP 25% CPU, 開埋個OFFICE, 就FEEL 到慢 ...
hkepcAndy 發表於 2016-12-9 10:00

長keep 25%好明顯有background process行緊
就算atom都唔會咁

windows update緊?

長keep 25%好明顯有background process行緊
就算atom都唔會咁

windows update緊?
KinChungE 發表於 2016-12-9 10:03

因為係新機,無花時間研究, 我試過Sort by CPU, 又唔見有野咬著

因為係新機,無花時間研究, 我試過Sort by CPU, 又唔見有野咬著
hkepcAndy 發表於 2016-12-9 10:07

新機正常
一定勁多野Windows Update要裝

唔好睇少Core M
KinChungE 發表於 2016-12-9 09:08

benchmark M7係快d,但係用落I3感覺smooth d..(我覺得)
我自己部SA12未到,所以唔知道SA12 既 I3會有幾快
laptop我就有幾部,包括i3,i5,i7, 而當中i3真係慢d d,希望我部SA12唔會太慢,畢竟係skylake processor