[最輕最薄比較] 請問有關Swift 7 和 Spectre 13.3

想搵輕同薄既notebook, 睇中左以下兩部
acer Swift 7
hp Spectre 13.3

請問acer牌子好唔好, 佢好似輕薄少少
大家會揀邊一部

回覆 1# polyu7

輕,薄 可以考慮 LG Gram 14 " or 15.6"
http://www.lg.com/hk/personal-computers/lg-14Z960

想搵輕同薄既notebook, 睇中左以下兩部
acer Swift 7
hp Spectre 13.3

請問acer牌子好唔好, 佢好似輕薄少 ...
polyu7 發表於 2016-12-12 22:26

ACER唔好,但好過HP仇人機

ACER唔好,但好過HP仇人機
書中出舉人 發表於 2016-12-14 23:36

Hp唔掂?

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

回覆  polyu7

輕,薄 可以考慮 LG Gram 14 " or 15.6"
william-yeung 發表於 2016-12-14 15:05

Thx
不過14吋好似好大部

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

Hp唔掂?

polyu7 發表於 2016-12-15 02:43

冇返咁上下,點能夠同羞星齊名做仇人機
ACER衰極:點都好過HP

回覆 5# polyu7

你去睇下真機先,輕過1Kg. 同13.3機大細差唔多。

想再問係唔係暫時最輕都係macbook 既920g?
我見acer, lg, hp都重過佢
用途係出外公幹旅行用, 文書上網同teamview remote pc
邊部適合?

想再問係唔係暫時最輕都係macbook 既920g?
我見acer, lg, hp都重過佢
用途係出外公幹旅行用, 文書上網同tea ...
polyu7 發表於 2016-12-16 01:23

要穩定唔駛諗,一定係MACBOOK最好!

要穩定唔駛諗,一定係MACBOOK最好!
書中出舉人 發表於 2016-12-16 01:47

Macbook之前用左一段時間
成日hang,連開機login都會郁唔到
唔係個別問題,其他同事機都會咁
唔知有現家有無update fix左

再之前用air大部分時間都正常
所以先唔係咁想用新macbook