[開箱] Acer Alpha Switch 12 I3,4G,128 SSD

買左兩部機, 一部MIIX 700, 呢部機同預期一樣, 見有CHING 開左就唔貼

但部ACER 有D 喜出望外,所以講兩句

兩部機個解像一樣, 都咁SHARP, 無乜好比較,兩部都好滿意

個LIGHT KB 幾好按, 彈力十足, 部MIIX 就軟左D,有時唔咪好識彈

但由於I3 關係,堅快, 兩部機開OFFICE,IE, 明顯700 要等有D LAG,係TASK MANAGER 見到CPU FULL LOAD, ACER 係一按就去, 但相對電量就弱返,ACER 用到6HRS, MIIX 用到7~8HRS,有時部MIIX CPU 會長期KEEP 著25%,可能本身有D 常駐野行緊

相差$300, 有I3, USB-C, light keyboard ,抵!
最抵係原來呢部機有旅遊國際保, 打過去HK OFFICE 問, 有保用証+有腦 就會受

呢個旅遊國際保, 要識用下腦諗野的人先會用到, 唔好要我講到咁白
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

有保用証都會受

都諗緊呢兩部, 好似真係acer 正d 喎

MS store 買?

HK ACER真係會受保?

來源:
https://www.acer.com/ac/zh/TW/content/itw-content
Q4.我的筆電是在我居住的國家以外的地方所購買的,我可以用ITW在我居住的國家使用維修保固嗎?
A:不行,只有持有原來的購機證明的真實旅行者才能適用ITW。Acer ITW裡的"真實旅行者"定義如下:暫時出境到其他國境,且擁有的筆電是適用當地的保固條款,而非意圖臨時居留或居住。否則該筆電僅在當地購買時適用當地的保固條款,如在購買地以外的其他國家進行維修,則須支付相關費用。

TKS,我是因為咁而最後買了SWITCH12,唯一是充電唔可以簡單些用USB。筆我未買。
買左兩部機, 一部MIIX 700, 呢部機同預期一樣, 見有CHING 開左就唔貼

...
goldfish 發表於 2016-12-16 22:04

支持師兄開箱

...
goldfish 發表於 2016-12-16 22:04

帥兄好波,買了兩部,我見我部 miix 700 平時用 4~6 % cpu

TKS,我是因為咁而最後買了SWITCH12,唯一是充電唔可以簡單些用USB。筆我未買。
...
slauhk 發表於 2016-12-17 09:38

我研究完, 要有Power Delivery 的功能的CHARGER/Power Bank, 佢本身跟個charger 都好細,所以無需要買, 但個尿袋 有用, 但大過20,000MAH 先會差得起
http://www.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=18688

要帶個炸彈出街,所以唔諗著

支持開箱 x2