[請教]想換desktop replacement,求意見

小弟想搵部HK$10,000或以下嘅 desktop replacement,可以唔用 SSD ,可以電量唔夠兩個鐘,可以無 DVD/ BD Rom,但要 14" 或以上有獨顯同 FHD display,用獨顯因為頗多機會用 solidwork  

咁啱又見到呢個廣告
http://www.hkepc.com/14711/%E5%A ... E%E5%84%AA%E6%83%A0

請問 GS60-6QC同 GE62 6QF,一部用 GT960m $9,399,另一部 GT970M 反而$8,499,會唔會有啲我睇唔出嘅值得貴幾舊之處?

另外除咗MSI仲有無其他選擇?我粗略行過一轉高登,好似只有 Gaming notebook 有 gt960 級別嘅 notebook,但好多都好貴,另外其他非gaming notebook 多數只係得 GT940,我驚 GT940效能差太遠,而最新嗰啲 GT10XX系列又太貴

謝指教

回覆 1# 呆呆的聰

你應該睇錯型號,8499個部是GP62 6QF

廣告入面2部都是960M 2GB版本

如果唔夠Budget,你可以買DELL
新版http://www.dell.com/hk/p/inspiron-15-7566-laptop/pd?ref=PD_OC
舊版http://www.dell.com/hk/p/inspiron-15-7559-laptop/pd?ref=PD_OC

回覆  呆呆的聰

你應該睇錯型號,8499個部是GP62 6QF

廣告入面2部都是960M 2GB版本

如果唔夠Budget,你 ...
fjalqp2000 發表於 2016-12-25 02:51

係喎,原來係我SEARCH錯,thanks.

Dell其實可唔可以買到現貨?因為我無收貨地址,唔可以網購
或者晏啲去旺電問下有無現貨先,THANKS

1萬銀可以買1060吧...
960都已經係上一代~

1萬銀可以買1060吧...
960都已經係上一代~
Yeung1201 發表於 2016-12-30 13:37

唔好意思,我唔識search,因為好多網頁都無得特別指定displaycard嘅選項,價錢.com無,Dell / Lenovo 同 Asus 都無,請問有無1060 又係萬零蚊嘅推介?

回復 呆呆的聰

買dell現貨可以去黃金新翼cxc, 係dell經銷商而且貨種好齊,專供賣dell產品,保養跟dell網售 ...
ron1975 發表於 2016-12-29 21:34

嗰間好似連 Alienware notebook 都無放出嚟 ...... 反而 "正刀" 有幾部 inspiron 放出俾人玩,不過我又唔係太想幫襯"正刀" ......

認真
唔好買9系喇
幫人清貨尾咋
下年應該係10係的天下

認真
唔好買9系喇
幫人清貨尾咋
下年應該係10係的天下
justin0001 發表於 2016-12-30 17:04
其實我唔介意執啲特價貨尾

因為其實我只响屋企擺部機可以全家用,同埋BT下,所以其實860/960定1060,其實只要性價比高,我都可以接受的

我買左ZENBOOK PRO, $10998 4K touch screen 16G, so far so good.