[操作疑難] Gaming Laptop newegg chioce

Hi 各位,
新蛋有部舊款 asus gaming laptop 唔知有無伏!
Thank
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

這部只是中階配置機型吧了,海淘集運有風險,所以選擇大多是性價比高或香港沒售賣機型

你選這一部機配置普 ...
ron1975 發表於 2016-12-26 22:01

Thank 師兄,
因我真是海淘超新手,
想揾部中偕機,已去黄金/瘋澤/百記睇過,
一般有已上配置,都起碼要$8xxx以上 (有保養),
所以先嘗試去海淘碰吓運氣,
其實見森林有有直運香港的laptop,
大多數是薄身機用M_CPU,
想揾有HQ cpu + 獨顯全不直運的……
師兄我這情況有什麼海淘介紹/參考呢?

Thank

四核hq多配上960m顯卡,倒不如趁顯卡換代清貨留意960m特價機
海淘多數需要集運,自己衡量風險再決定入手
ms s ...
ron1975 發表於 2016-12-27 13:17

明白,謝謝師兄。
我對集運也是超新手的,
我google了一些在 ms store us 集運資料,
好似有間叫:Extrabux ,唔知可不可靠!
所以想一步一步了解清楚便出手,
希望農歷年前搞掂埋單有機收。

Thank

回復 ontheway

Ms store us下單比newegg下單成功機率高很多,剛係ms store us用中銀卡+us-ex成功下單已入 ...
ron1975 發表於 2016-12-27 17:22

恭喜師兄買到心頭好,
我仲在摸索中
睇緊:buy and ship 和 US-EX…