師兄,請問ACER嘅NOTEBOOK質素掂唔掂?

請問有冇師兄用過ACER嘅NOTEBOOK?
覺得佢D質素還可以嗎?

近期見豐澤同百老匯都有部$5000樓下,
用I5嘅,我純粹用嚟上網同睇戲,
所以想請教下師兄,睇下ACER掂唔掂...THX

Acer唔錯啊,建議去百老匯好過豐澤,識買去高登仲平。

我部acer用左岩岩五年

雖然已經Lag lag 地,加間中自行熄機,加keybowrd已壞

Acer唔錯啊,建議去百老匯好過豐澤,識買去高登仲平。
niyaniya 發表於 2017-1-26 20:07

師兄,點解去百老匯比較好?

高登D機好似比較多款,有冇推介呀師兄?

雖然已經Lag lag 地,加間中自行熄機,加keybowrd已壞 ...
kawing 發表於 2017-1-27 17:24

師兄,咁之前有冇維修過呀?

其實睇手神,我之前用過就好快壞keyboard

via HKEPC Reader for Android

雖然已經Lag lag 地,加間中自行熄機,加keybowrd已壞 ...
kawing 發表於 2017-1-27 17:24

換SSD加換keyboard啦,淘返嚟自己換都幾平:
https://goo.gl/gkKnT6

師兄,點解去百老匯比較好?

高登D機好似比較多款,有冇推介呀師兄? ...
MR.UNCLE 發表於 2017-1-28 10:34

上年8月份啱識位朋友去咗豐澤買Notebook畀sales推介咗部Fujitsu畀佢,得4GB ram,傳統HDD,賣68xx,i5 6200U,性價比低之餘連袋都唔送。相比之下百老匯送多嘢佢好多,好似用匯豐信用卡仲有現金回贈,所以對於電腦唔熟又怕深水埗畀人呃的話我都係建議去百老匯穩陣。

16年4月入左部792, 用到而家, 間吾中會有小小小問題, 算OK啦

師兄,咁之前有冇維修過呀?
MR.UNCLE 發表於 2017-1-28 10:35 AM

一路冇整過用到而家