[開箱] 被毒入手GS63VR-7RF

我係fb 被fd放毒點知原來佢都係呢到D C兄
睇左佢open box再加epc廣告&01 雙毒之下入手了

部機1060 display + 1.8KG 毒到爆
為一不好的地方係換ram&m2要全拆先得=. =
呢到有講點換
******自行更換要反禁上下工夫普通enduser不要自行更換******
http://www.ultrabookreview.com/12757-upgrade-ram-ssd-msi-gs73/

不講太多openbox先
好大箱大大件

大家買機都會check check的 model part label 我係買F代理的

大大箱的原因原來..

原來有個MSI LOGO 背包送抽真空左的 but 好像不錯

部機個盒都幾大

開箱la

部主機

好大隻火牛

說明書同碟

真身好靚仔

機低,見到fan  機低質感唔錯

左同右

有typeC TB3

正面

power燈同散熱洞洞入水就hihi 了

個keyboard 好正  也好毒

有hi-res 金標  1060 6G ram正牙

所有燈號係呢到

呢幾日玩左watcher3 & fallout4 開ultra 好順正正

HDD Speed Test HGST 1T

SSD Speed Test Kingston

3Dmark [email protected] 火人extreme

Game Test 1
Witcher3
Ultra
hair open
hairWorks AA 8
hair Default hight
30-38FPS

Ultra
hair open
hairWorks AA 2
hair Default Low
34-42FPS

Ultra
hair off
hairWorks AA 0
hair Default Low
42-5xFPS

備用2

唔小心被毒

你毒我唔到

首先恭喜買到心頭好先,其實我都心大心細想入手,但見香港個價成 15K多,唔知你入手又幾多呢?

同時 GL702VM 都是我考慮的其中一部,因為相對平d!

但不停搵資料時見到外國網站 15K 既價錢已經買到高階d行  GTX 1070 咁我又唔甘心同樣價錢差咁多所以先迫住忍手。

所以多口問 重乜唔去國外網訂?

點都好買到自已鐘意就好了!恭喜

唔小心被毒
rfdingo 發表於 2017-2-3 11:47

你囉~~XD

首先恭喜買到心頭好先,其實我都心大心細想入手,但見香港個價成 15K多,唔知你入手又幾多呢?

同時 GL70 ...
roylam62 發表於 2017-2-3 11:49

外網訂要等同怕保用煩~~
其實唔介意3kg up 好多同價位都買到1070  

你囉~~XD
shal 發表於 2017-2-3 11:49

https://www.youtube.com/shared?ci=c4MZaCgZSiw
拆機片

我有支持你等藍天架

除左拆機煩,香港價同價位對手新xps 15...都比唔到1060
ok la

個背囊我開左黎睇,唔係網上個堆舊款
算咩得出街

香港買真系抽水好深!唔捨得