[操作疑難] 老爺機裝了win10

我部 Acer Aspire4710 裝了 win10 後就冇左個藍芽,
已上綱睇過,重裝 driver 也一樣,
請問有人也是一樣嗎?

我部Acer 4720, 裝完win10無咗DVD rom
藍牙無用到,唔知

太舊的機,driver是問題。。。

via HKEPC Reader for Android

會唔會唔support啊?

via HKEPC Reader for Android

我都試過....之前有部Fujitsu PH521
係部NOTEBOOK NB太舊了 果排WIN7 免費上WIN10,更新左3粒幾鐘後
裝完認錯我個藍芽DRIVER....UNINSTALL之後直頭搵唔番...個硬件管理員搵唔到"?"

之後我再CLEAN INSTALL WIN 10....今次認到個藍芽,,但一REBOOT /熄機之後,
冇耐又冇左藍芽.....

最後裝番WIN 7,一切正常

用驅動精靈搵唔搵到?

用驅動精靈搵唔搵到?
剋星 發表於 2017-2-8 10:06

冇用過驅動精靈,但用過 driver max 都係唔得 。

舊機裝 win10 真係無咩 point.

就算我買新機都想搵返有齊 win7 driver 的機種

不如換張ac wifi , 換ssd , 文書一流,我換左ac 7260 , 128 ssd
原裝Intel or Broadcom 係54g wifi Bluetooth 2.1太慢啦
又或者買個 usb Bluetooth 4.0 ,都係數十元就可以解決問題

As 4710g ,10年前買黎讀u , 10年後還健在
仲有好有趣的升級過程,acer 機拆機容易,升級一流
真係多得taobao ,比到我無限娛樂

舊機裝 win10 真係無咩 point.

就算我買新機都想搵返有齊 win7 driver 的機種
Miipp 發表於 2017-2-9 13:43

其實用落win10同win7分別唔大,我今年送左比人
想裝win7 ,用左好多方法都係無法update windows,
最後都係裝win10算。
反而幫同事部dual core atom , run win10真係好疾
最後裝win7 算