[開箱] HP Spectre x360 真心正

經過幾日研究 自己俾自己毒親 唔小心買左返黎
原來WIN10 都幾好用, 最重要係TOUCH
我之前部FUJITSU SH782 行WIN8.1 用極都唔識用....

外表唔洗講靚仔 依個重量都可以接受
我去睇過XPS 13 2IN1 , 明明個SPEC輕D 拎上手會重D
唔知同重量分佈有無關

無CARD READER 關係 買左個 VERBATIM TYPE C
本來FOR MAC用
但一定要咁樣插先用到 唔係會俾個大細聲頂住

可以咁樣摺住用 好正

用耐左 依個位都幾熱下
但其他位就唔太熱

最後音質上都唔錯
上網睇有外國網話佢好嘈... YOUTUBE睇HD 片 無野
睇BT 日劇又唔覺有依個問題
可能音源差的話聲會比較散
比RAZER BLADE 2015 感覺仲好聲... 可能RAZER FOR 打機調音  

插SHURE SE846 個感覺比插 LG V20 仲好
用藍芽出AK XB10 都唔錯
重點係真係唔洗買藍芽喇叭 之前用SH782 買左個HARMAN/KARDON 都可以俾手機用算 XD

電量就唔清楚會點 但網上REVIEWS 都接近最好果幾部
充電一定要用佢個牛 用其他手機 TYPEC唔得 俾SALES 呃左 = =
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

經過幾日研究 自己俾自己毒親 唔小心買左返黎
原來WIN10 都幾好用, 最重要係TOUCH
我之前部FUJITSU SH782  ...
~光~ 發表於 2017-3-19 23:25

手機火牛未必支援USB-PD
notebook要用支援USB-PD既牛先得
否則就算叉到都極慢, 唔可以邊叉邊用

手機火牛未必支援USB-PD
notebook要用支援USB-PD既牛先得
否則就算叉到都極慢, 唔可以邊叉邊用 ...
KinChungE 發表於 2017-3-20 09:20

謝謝解答
如果需要就買多個火牛

幾錢入手?

via HKEPC Reader for Android

幾錢入手?

via HKEPC Reader for Android
neoplus 發表於 2017-3-21 09:29

SHURE SE846 個感覺比插 LG V20 仲好  =>  幾好  

回覆 1# ~光~

我部 Spectre X360 係上次 MS Store 買,$6xxx. 雖然係 上2代 i7-5500u. 不過部機有 Card reader. 無Type-C 口,
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2333259

樓主可以上TB 買保護貼,幾十元,避免刮花部機。
Keyboard 貼,(我無用到,貼左可能按鍵會有粘手感覺)

機蓋保護貼

屏幕邊框貼
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

抵到喊

回覆  ~光~

我部 Spectre X360 係上次 MS Store 買,$6xxx. 雖然係 上2代 i7-5500u. 不過部機有 C ...
william-yeung 發表於 2017-3-22 15:25

SHURE SE846 個感覺比插 LG V20 仲好  =>  幾好
cn98cn 發表於 2017-3-22 14:31

6年前開始買過 聯想 外星人 FUJITSU RAZER 搞到我對依D都無咩期待
反而依部個喇叭都做得幾好

回覆  ~光~

我部 Spectre X360 係上次 MS Store 買,$6xxx. 雖然係 上2代 i7-5500u. 不過部機有 C ...
william-yeung 發表於 2017-3-22 15:25

原來SPECTRE X360 已經咁多代
CARD READER 同 DVD ROM 我覺得都重要
去旅行可以入相 可以將買左D CD 轉做電腦

謝謝推介, 我諗住就咁用算LU 反正都唔賣...  
好滿意~ 打機用DESKTOP 用其他野都可以用依部野