[操作疑難] (已解決!!) 何解隻SSD食水咁深...我唔知是否正常

如圖...我知識不足,請指教下

係dell既機,今日開機先知道
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你指標256GB但WINDOWS只係見223GB?

印象中是十進位和二進位的差別,詳細怎算我也忘了就是

正常...

我google過啦...正常唔係應該238G左右咩??

我亂撞左入去bios睇...佢咁寫(如圖),但我入去睇又唔係,所以亂
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我google過啦...正常唔係應該238G左右咩??
遠方故事 發表於 2017-4-8 16:43

係唔係有個recovery係個ssd到

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android

係唔係有個recovery係個ssd到

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - Android
kaiming2005 發表於 2017-4-8 16:49

宜...請問點樣check到...?? THX

廠機多數有個位界咗做RECOVERY
係WIN入面去硬碟管理果度一睇就明

唔該晒咁多位 :) ...我研究下先,電腦我係新手...

宜...請問點樣check到...?? THX
遠方故事 發表於 2017-4-8 16:51

左下角開始button right-click --> 磁碟管理
之後你會見到C Drive以外既partition

bios顯示到238.4GB, 表示正常