有冇人用緊comodo?

我岩岩裝左 CIS 3.8...
reboot 已經藍屏...要係安全模式停用左佢...:funk:
再入開返先得...而且佢allow 果個alert
svchost 有 browser, application...4個 你揀...
到我開 firefox 佢冇左 browser option 得 系統程式, 獨立程式 的揀
其他用緊既人...點set佢架?

我用緊cis 3.8 , 無安裝av , 只用 firewall + D+ , 藍屏未試過 , 我係 vista ultimate SP1 32  , 但唔係好明你想問咩 , 最好有相容易D明白

你是否指程式連出彈框俾你揀 Prederfined firewall policies  ?

我都用緊,但係我個ff佢有俾browser我choose喎
btw,我覺得好用

我想問comodo有冇預設定某d程式規則 例如ie/firefox等
好似卡巴咁樣

原帖由 Evolution 於 2009-3-7 20:47 發表
我想問comodo有冇預設定某d程式規則 例如ie/firefox等
好似卡巴咁樣

有 Prederfined firewall policies 內有最基本的 web browser / email 同 ftp 既 rules , 另一方面用 safe mode 同 learing mode 都可以學習電腦內程式 inbound / outbound / inbound and outbound

原帖由 -=NiCeGuY=- 於 2009-3-7 18:20 發表
我用緊cis 3.8 , 無安裝av , 只用 firewall + D+ , 藍屏未試過 , 我係 vista ultimate SP1 32  , 但唔係好明你想問咩 , 最好有相容易D明白

藍屏解決左...但係一般應該用咩野mode?
training 定 safe?
而且佢仲有個咩咩 defenser 開左連java都用唔到...
要手動clk去 installion mode 先用到

原帖由 紅豆雪糕 於 2009-3-7 23:06 發表

藍屏解決左...但係一般應該用咩野mode?
training 定 safe?
而且佢仲有個咩咩 defenser 開左連java都用唔到...
要手動clk去 installion mode 先用到

最好應該係 custom policy mode (自定) , 始終learning mode 一定無咁安全 , 我諗你意思係 D+ ? D+ 其實係 HIPS ,  我用 M$ java 同 sun java 都無問題 , 如果用時有問題你可以睇下 D+ log 睇下有無咩block 左