Win7 Ultimate升級版可唔可以用Win7 RTM 來升級 ?

BU 只要$699 就得, 佢話 win2000 以上就 OK, 唔知 Win7 RTM 得唔得呢 ?

樓主搞混咗掛?
以下為轉帖

(三) RTM(release.to.manufacturing)版
   正式在零售商店上架前,需要一段時間 來壓片,包裝、配銷,所以程序代碼必須在正式發行前一段時間就要完成,這個完成的程序代碼叫做final.code,程序代碼開發完成之後,要將母片送到 工廠大量壓片,這個版本就叫做rtm版。rtm版的程序碼和正式版一樣。但是和正式版也有不一樣的地方:例如正式版中的oem不能升級安裝,升級版要全新 安裝的話會檢查舊版操作系統光盤等,這些就是rtm和正式版不同的地方,但是它們的主要程序代碼都是一樣的。 嚴格的說這種版本還是屬於fpp零售版,需要激活的那種

原帖由 ryoohki 於 2009-8-26 23:46 發表
BU 只要$699 就得, 佢話 win2000 以上就 OK, 唔知 Win7 RTM 得唔得呢 ?

Windows 7 RTM 有Ultimate ga woo....你想裝左RTM 其他再升上去升級版ULTIMATE?

原帖由 cskahk 於 2009-8-26 22:43 發表

Windows 7 RTM 有Ultimate ga woo....你想裝左RTM 其他再升上去升級版ULTIMATE?

正版 ma

問題係你個RTM點得來?

原帖由 ryoohki 於 2009-8-27 00:51 發表

正版 ma

TECHNET 得返黎囉...
你睇下有冇人肯過一個半個RTM KEY 俾你囉...
拎個STARTER KEY...之後UPGRADE 上ULTIMATE 應該得掛....

Technet d Key 係 for testing,
應該唔可以用Upgrade Version去 Upgrade 做正式版.

到底知唔知RTM ??咩叫Ultimate??

原帖由 RoyKwan 於 2009-8-27 01:49 發表
到底知唔知RTM ??咩叫Ultimate??

RTM 同正式賣街版冇分別... 想轉 product key, 行 slmgr -upk 剷走依家條 key, 再行 slmgr -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX 裝條新 key, 之後再 activate 過就得