想問問點解我個英文版Win7 Ultimate開機個陣都係vista個條棒 ?

想問問點解我個英文版Win7 Ultimate開機個陣都係vista個條棒 ?

我對過哂sha1,,全部都冇錯...

想問問點解會咁既 ? 同埋有咩解決方法 ?

回覆 1# 的帖子

好像螢幕解析度小於 1024x768 都出唔到支旗仔。

1.按開始=>打CMD=>再在cmd.exe 上打"bcdedit /set {current} locale zh-tw"

2.操作成功後重新開機,成功了

原帖由 chun668 於 2009-8-28 00:27 發表
1.按開始=>打CMD=>再在cmd.exe 上打"bcdedit /set {current} locale zh-tw"

2.操作成功後重新開機,成功了

多謝你 , 順帶補充 : 需要以Admin 身份執行

原帖由 孔明仔 於 2009-8-28 01:33 發表

多謝你 , 順帶補充 : 需要以Admin 身份執行

請問點先可以轉為admin???
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 eric415 於 2009-8-28 01:49 發表

請問點先可以轉為admin???

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 man1988 於 2009-8-28 02:14 發表

thx 12345

但係我個個係英文版黎WO....都係用咁樣 ?

我個解釋度係 1680x1050

不如大家打電話 OR EMAIL 去M$ 同佢講...依家大家都係FORUM 到講...對件事無幫助..
香港:
(852) 2388 9600---->1(廣東話)----->4(意見或反盜版舉報)-----1(意見)

https://support.microsoft.com/contactus/emailcontact.aspx?scid=sw;en;1539&ws=morecust&ws=support

M$ 唔改係佢地GEI 錯....但我地作為用家唔出聲...佢唔改又有幾出奇...

請大家打上去m$度反映, 等m$正視問題

原帖由 jackylo9319 於 2009-8-28 08:59 發表
但係我個個係英文版黎WO....都係用咁樣 ?

我個解釋度係 1680x1050

好奇一問,你用乜嘢線駁個 Mon ? (e.g. D-Sub, DVI-D or HDMI)
因為有人用 HDMI 都出唔到。