點解PolyU賣Win 7同Office咁平既?

http://polyuhk.sunlite.hk/2009/software.html

出面買Office 07同Win 7都要千幾二千蚊,點解呢度反而賣幾百蚊?
睇黎9月1-12號要快手去notebook展銷場買

Student Select.

佢鬼知係咪學生咩...買時要生份證明未求其搵個學生friend去囉

Actually can this Office 2007 Enterprise be used in an office(commercial use)?

原帖由 ccw 於 2009-8-31 12:36 發表
Actually can this Office 2007 Enterprise be used in an office(commercial use)?

no

升級版同平時正常個D有咩分別?

原帖由 Tsz 於 2009-8-31 12:43 發表
升級版同平時正常個D有咩分別?

你要本身部機有個正版windows/office先...

唔可以clean install...

原帖由 ako8888 於 2009-8-31 18:15 發表
大家不要上當Microsoft的白痴優惠.
這個升級版有兩個大問題.
1.安裝windows7一定要個harddisk已經有xp或vista. 隻碟不能boot機去install.
2.日後PC換motherboard就不能再install windows7.隻碟可以放落垃圾箱.
我就一定不買這個白痴優惠.

#2 好似係OEM windows restriction, student select 應該唔係....

原帖由 ako8888 於 2009-8-31 18:15 發表
大家不要上當Microsoft的白痴優惠.
這個升級版有兩個大問題.
1.安裝windows7一定要個harddisk已經有xp或vista. 隻碟不能boot機去install.
2.日後PC換motherboard就不能再install windows7.隻碟可以放落垃圾箱.
我就一定不買這個白痴優惠.

你似"       "多D喎,UPGRADE 版同個OEM WINDOWS有咩關係,你就真係放落垃圾箱