用MSDN的朋友.你會否再訂下一年的會員嗎?

應該好多人在2009年9月上下訂MSDN TECHNET.
大約還有4個月就到期.再訂下一年的會員.再比大約2000元.兩年就4000元.
我本人覺得好貴.我本人是用ACM MSDN只是150元好平呀.
事實在過去一年.internet的神key好洗好用. 我都找到了二十多個神key能用的. 其實不用訂MSDN TECHNET.
當MSDN到期的時候. 未使用的key會無法啟動.已經使用的key的software當然能用.
在4個月後.全球就會有大量key死亡.神key都死.大家要把握時間用條正key和神key.
受Window7销售的带动,微软收入增长35%.
微软帝國多能謝用MSDN的朋友.
我就有小小覺得MSDN都是穩濱柒.

買了 MSDN KEY 的朋友.... 自求多福了。:funk:

我都好想知MSDN定係TECHNET的Key會有使用限期?

我都好想知MSDN定係TECHNET的Key會有使用限期?
大頭狗 發表於 2010-5-7 20:04

No, the MSDN and Technet Keys are valid for life until all activations used up.

我想問, 每裝一部機要拿一條KEY 定一條KEY可裝10部機?
因為我中文版和英文版各拿一次KEY, 佢都比同一條KEY比我

回復 1# hanabi8

如果你只係TARGET一個半個WINDOWS...咁你不如唔好買/續....

WIN7+OFFICE2010+VISIO2010+PROJECT2010已經過萬...未計SQL, WIN SERVER等等其他軟件...

我想問, 每裝一部機要拿一條KEY 定一條KEY可裝10部機?
因為我中文版和英文版各拿一次KEY, 佢都比同一條KEY ...
hookcele 發表於 2010-5-7 23:40

Technet 同 MSDN, 一條KEY可裝10部機 (Retail Key 果 D Product)。中文版和英文版都係用同一條KEY。

回復  hanabi8

如果你只係TARGET一個半個WINDOWS...咁你不如唔好買/續....

WIN7+OFFICE2010+VISIO2010 ...
alextamly 發表於 2010-5-7 23:53

樓主用緊 MSDNAA, 唔係 MSDN 或 Technet.

回復  hanabi8

WIN7+OFFICE2010+VISIO2010 ...
alextamly 發表於 2010-5-7 23:53

不可用於工作用途, 有幾可會用 Visio / Project

回復 9# cosferia

當你dev個program時..你就會知幾有用...咩叫工作用途...睇睇英文啦...中文睇死人....
我玩緊msdn...個限制係唔俾當product...(當然可能我係bizspark所以有D唔同..)