[操作疑難] 使用者權限問題?

個windows 7裝左Smart Defrag 2並且設定開機時自動於背景啟動,
但因為一般使用者權限問題,無法開機啟動,只有管理員身份先至可以啟動
請問如何令一般使用者對該軟件擁有管理員身份進行啟動
Thanks!

安全性 everyone set允許

我試過唔得

要用task scheduler搞...

要用task scheduler搞...
oldmok 發表於 2011-9-18 20:58

排程係指定某個時間開個程式出黎RUN,
但我個係隱藏係"背景"自動重組。

有無辦法可以攪攪下

排程係指定某個時間開個程式出黎RUN,
但我個係隱藏係"背景"自動重組。

有無辦法可以攪攪下 ...
m45smg 發表於 2011-9-18 22:12

你個問題係咪者係想Smart Defrag係bootup個陣auto start
但因為UAC所以block左唔得?

係ge話. 可以用task scheduler
開個task係login之後行, 入面有個box, tick左之後就可以用admin right黎load
咁就可以bypass左UAC, bootup個陣都可以auto start Smart Defrag

你個問題係咪者係想Smart Defrag係bootup個陣auto start
但因為UAC所以block左唔得?

係ge話. 可以用task ...
oldmok 發表於 2011-9-18 22:21

試過都係權限問題

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回復 7# m45smg

ching 我都有用 Smart Defrag 我UAC咁set
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

試過都係權限問題
m45smg 發表於 2011-9-19 22:06

你用緊個user a/c 黎create task?

你用緊個user a/c 黎create task?
oldmok 發表於 2011-9-20 01:18

好明顯係喇,佢應該要用admin 級既user log on去create 個task

我諗佢以為個task 要呢個user create 先可以呢個user先用到,我諗佢誤會左