煲劇, ONLINE GAME專用機, 用32 / 64 BIT OS 好?

G630, 8G RAM, H77底.

90%時間玩online games, PPS TV, 土豆咁, 國產軟件下載野居多, 唔多做正經野.
驚64BIT WIN7 會好多野裝唔到用唔到, 但32BIT 又用唔哂 8G RAM, 效能好似差D

唔識揀.....

幫幫手OK?

G630, 8G RAM, H77底.

90%時間玩online games, PPS TV, 土豆咁, 國產軟件下載野居多, 唔多做正經野.
驚64 ...
soccerism 發表於 2012-7-22 12:36
除非你有需要用到既舊程式/game唔支援,否則齊drivers情況下應該裝64bit吧

online games都睇你玩邊隻,好似wow咁,近半年開始都有64bit版了

除非你有需要用到既舊程式/game唔支援,否則齊drivers情況下應該裝64bit吧

online games都睇你玩邊隻,好 ...
hkpagybid 發表於 2012-7-22 12:43

硬件DRIVER唔成問題, 裝好就多數等下次成部換, 係驚果D大陸/韓國下載代理/播片軟件裝唔到即會俾人詐型.

硬件DRIVER唔成問題, 裝好就多數等下次成部換, 係驚果D大陸/韓國下載代理/播片軟件裝唔到即會俾人詐型. : ...
soccerism 發表於 2012-7-22 13:01

我用射手,km,pot ,自由/無界 迅雷 pps全部都無問題

不過唔好用64bit版,用番32bit版係64bit系統 一切正常

我用射手,km,pot ,自由/無界 迅雷 pps全部都無問題

不過唔好用64bit版,用番32bit版係64bit系統 一 ...
hkpagybid 發表於 2012-7-22 13:09

咁祌奇? 在64 BIT OS 裝64 BIT 軟件反而唔掂? 係咪國產野先係咁?
以我所知, 好似在64BIT WIN7 內改TCPIP 的開啟PORT數目是麻煩的, 對嗎?

咁祌奇? 在64 BIT OS 裝64 BIT 軟件反而唔掂? 係咪國產野先係咁?
以我所知, 好似在64BIT WIN7 內改TCPIP  ...
soccerism 發表於 2012-7-22 14:11

你指xp年代既TCP/IP Patch?

win7已經唔需要改