完美者解碼PureCodec 係咪唔會有 DIO 版本?

上網找左好耐完美者解碼PureCodec (DIO 版本) 最新都是20110603
係佢既官網都出到2012 版

DIO 是不是已經停止更新 ?

20120703係Dio出

不過用potplayer有問題
每次響pure codec setting度set完都要入potplayer手動set返唔用內置解碼器
pure codec setting->player入面, 對potplayer, video decoding冇用, 佢會自動tick左...

20120703係Dio出

不過用potplayer有問題
每次響pure codec setting度set完都要入potplayer手動set返唔用內 ...
bunch 發表於 2012-8-4 20:16

我剛剛UN 左2011版, 裝2012版.

但我DEFAULT 都係用POT, 但你話係PURECODEC SETTING---POTPLAYER 的..VIDEO XXXX 我冇自動CLICK的呵

回復 3# dickxdv

咁可能我問題?我un幾次重裝都係咁
次次set完, 一tick DXVA佢就自動tick埋video dec

回復  dickxdv

咁可能我問題?我un幾次重裝都係咁
次次set完, 一tick DXVA佢就自動tick埋video dec ...
bunch 發表於 2012-8-4 20:38

我CHECK 多一次先.

暫時睇E個20120703 都叫做穩定的.

我覺得之前的20110603 係最好的

回復 5# dickxdv

剛剛又再試一次, 用埋CCLEANER同埋剷埋APPDATA
結果入到去POTPLAYER睇視頻濾鏡
依然全部用緊內置...

我本來都係PureCodec Fan, 但係DIO大佬update 得實在太慢, 等唔砌了. 我而家直接用potplayer + LAV filter, 已經睇晒所有平時接觸到嘅格式, 而且又冇咁臃腫

potplayer +RM插件 已經播晒常見格式
又開到硬解.

其實PureCodec有咩好?

potplayer +RM插件 已經播晒常見格式
又開到硬解.

其實PureCodec有咩好?
powershing 發表於 2012/8/4 10:00 PM

大包圍, 現今世上有嘅格式佢幾乎食齊.

回復 8# powershing

你其實係問緊點解要另外裝splitter同decoder?
食10bit片的話, 另外裝decoder可以用少D CPU
而且用唔同splitter都會有分別