請問大家睇網上影片個陣…

右按條片出個menu個陣,條片個畫面係咪都會唔郁,
但聲音仲播緊呢?

但聲音仲播緊呢?
咖喱小提琴 發表於 2013-6-1 18:34

flash player問題, 新版係咁, 你等多十秒左右會停埋聲
11.3版就可以聲畫唔停照播

但聲音仲播緊呢?
咖喱小提琴 發表於 1/6/2013 18:34

大大肯定條片無野? 有無條片的 link ?

flash player問題, 新版係咁, 你等多十秒左右會停埋聲
11.3版就可以聲畫唔停照播 ...
火星人 發表於 2013-6-1 20:57

即刻試下,真係十秒左右會停埋聲

大大肯定條片無野? 有無條片的 link ?
toylet 發表於 2013-6-1 21:33

係,youtube,生果日報,youku,係flash片就會

你應該用緊firefox?
啱啱測試咗,係flash player 個protected mode 同firefox 唔夾。只要停用protected mode,flash player 11.7 都唔會出現唔郁嘅情況。

你應該用緊firefox?
啱啱測試咗,係flash player 個protected mode 同firefox 唔夾。只要停用protected mo ...
Fanolian 發表於 2013-6-1 23:47

咁protected mode既作用係咩?停用會唔會有安全問題?

咁protected mode既作用係咩?停用會唔會有安全問題?
咖喱小提琴 發表於 2013-6-2 13:36

http://blogs.adobe.com/asset/201 ... de-for-firefox.html
入面嘅嘢我都睇唔明。要唔要disable 就自己恆量啦,不過firefox 一路都有基本功能去isolate flash player。

入面嘅嘢我都睇唔明。要唔要disable 就自己恆量啦,不過firefox 一路都有基本功能去isolate flash playe ...
Fanolian 發表於 2013-6-2 20:54

謝謝ar
真係幾複雜