九方 Win7 特別問題

相信不少人見到個標題都會覺得係翻抄,不過我估無人問過,起碼我serach唔倒。

Set倒個"舊XP版"在Win7上行得倒,但係只限在Notepad 及在 explorer 改files name時用得倒,在其他programe上就唔得。其實到底發生嘜事?有無得solve?唔該晒!

相信不少人見到個標題都會覺得係翻抄,不過我估無人問過,起碼我serach唔倒。

Set倒個"舊XP版"在Win7上行 ...
Amuro 發表於 2013-6-2 11:41

64bit Windows?

64bit Windows?
mdws2002 發表於 2013-6-2 16:41

全中,咁即是32、64bit問題?

全中,咁即是32、64bit問題?
Amuro 發表於 2013-6-2 20:35

呢方面,真係唔多清楚。
之前都幫人set過一個Windows 7 64bit嘅九方。
嗰陣都試咗好多方法,都唔得。
最後都係建議佢直接買返個正版九方Win 7版。

另外,係呢個Post,亦有師兄提到一樣嘢。
如果你有嘅話,你可以試下。

呢個問題好耐之前都有人問過
你要將Win7九方版灌注入左再破解
因為舊版係無灌到人去
點先叫灌左入去:就係按Ctrl+shift可以轉到用九方但唔好問我點破!太耐唔記得

其實係大家無取消個使用者帳戶控制(九方其實係咁尼個野唔相容)
取消後重新開機就用到,唔洗設定咩admin執行嫁,好多人知又唔講

九方D新版唔係唔好,係個面版大左唔方便,又有廣告窗

九方D新版唔係唔好,係個面版大左唔方便,又有廣告窗
rayad 發表於 2013-6-3 11:07

我見過無廣告窗
而且有透明版添架
當然係人地破解左既版

呢個問題好耐之前都有人問過
你要將Win7九方版灌注入左再破解
因為舊版係無灌到人去
點先叫灌左入去:就係按 ...
popo 發表於 2013-6-3 10:59

我就直接用之前有個win7 舊版,入sn檔同 block q9網站

定係你地講緊正版舊XP版整到win7用到?

回復 8# popo

有咁既新版,我未見過,