想問下公司用邊隻cloud service比較好?

if you only do file sharing , dropbox is good for u and its free

if you only do file sharing , dropbox is good for u and its free
melodyayaka 發表於 2014-6-12 10:29

樓主話會改文件, 用dropbox就唔太方便

樓主你要改既文件係邊類先? 因為唔係乜野文件都可以online editing

回覆  whatasite

主要都係excel file, 間中有d word咁囉
hinchun 發表於 2014-6-12 19:12

ms野用番ms o既onedrive比較好, 特別係你要編輯office doc
如果你未買ms office lincense既話, 就索性直情申請用office 365, 唔使分開搞咁煩

Office 365
唔想比錢Google Doc, OpenOffice Online版
如果格式唔複雜都夠用

Office 365
唔想比錢Google Doc, OpenOffice Online版
如果格式唔複雜都夠用
紫河馬 發表於 2014-6-13 08:40 AM

先試用google doc, 唔得再買office365

google doc做spreadsheet最好係可以幾個同事同一時間live edit同一file,即時update晒所有人
但改word doc係要預會走位

先試用google doc, 唔得再買office365

google doc做spreadsheet最好係可以幾個同事同一時間live edit同 ...
TH30 發表於 2014-6-14 07:50

office 365都可以幾個同事同時live edit同一file

office 365都可以幾個同事同時live edit同一file
KinChungE 發表於 2014-6-14 03:21 PM

咁要幾個同事一齊買office365丫嘛
試左google doc唔滿意先買啦