[新手] Windows 7 電話激活問題

我有條key 應該過左激活次數,想問下係咪重可以電話激活??? 同因為重屋企人搞而我又冇咩時間,如果到期冇激活有冇問題既???

佢會查到序號是否好的序號, 即係有冇濫用, 盜用等情況. 有期限嘅嘢梗係未出問題前搞好佢, 唔係到時冇得用唔好後悔.

我有條key 應該過左激活次數,想問下係咪重可以電話激活??? 同因為重屋企人搞而我又冇咩時間,如果到期冇激活 ...
barryyeung 發表於 2014-9-22 11:00

正常安裝Windows,係有30日期限。
30日過後都無啟用,就黑屏,功能限制同不停提你啟用。

You can call Microsoft license support and give them a reason. Like replace motherboard or hard drive replace.... blah blah blah...  Usually they will activate it once for you.

係咪重可以電話激活=> YES, there is no limitation on number of time you use offline phone activation as long as u use legitimate key and don't share with other/use it on multiple machine at a time.

正常安裝Windows,係有30日期限。
30日過後都無啟用,就黑屏,功能限制同不停提你啟用。 ...
mdws2002 發表於 2014-9-22 11:41

而家無 30 日, 3 日
同埋 MS 收得好緊
換 MB/CPU (就算同一部機重裝) 都一定要激活

而家無 30 日, 3 日
同埋 MS 收得好緊
換 MB/CPU (就算同一部機重裝) 都一定要激活 ...
stetm 發表於 2014-9-23 08:06

會唔會係師兄你嘅安裝方法問題啊?
我幾日前裝都有㗎喎……
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

會唔會係師兄你嘅安裝方法問題啊?
我幾日前裝都有㗎喎……
mdws2002 發表於 2014-9-23 09:02

咁就唔知啦
早排 win 7 神神地
完全重裝過 (format HDD) 就只俾 3 日限期我

不過正版 license 幾多日限期無所謂, 但裝完 act 完, 跟手奶個 security patch 又要重裝就
打電話上去咁 Q 又係同一個大嬋 (把聲我都認得咁劑)

咁就唔知啦

[quote]咁就唔知啦
早排 win 7 神神地
完全重裝過 (format HDD) 就只俾 3  日限期我

在呢度下的安裝後只有 ...
a2468 發表於 2014-9-23 10:23

你提醒左我
我費事裝完要 update 一大堆野
所以用左新 ISO (不是原裝碟) + 原裝 key