[操作疑難] Virtual Box, VmWare 或 Sandboxie 的選擇?

邊個虛擬程式會方便、快捷、穩定及佔用 CPU 資源低?
Google 左就發覺比較多外國人選 Virtual Box
有冇師兄用緊 Sandboxie?

邊個虛擬程式會方便、快捷、穩定及佔用 CPU 資源低?
Google 左就發覺比較多外國人選 Virtual Box
有冇師兄 ...
hongkongfun 發表於 2014-12-20 20:56

virtual box 原本已經係免費所以多d人用,vmware 只係近期先有免費版,但論效能同模擬好似vmware 較好。之前試過係virtual box開唔到巨商,但vmware就可以,而且virtual box整極都連唔到vpn

回覆 2# arthur8523
點解 VPN 會用到 VmWare / Virtual Box,怕中毒/hackers?

回覆  arthur8523
點解 VPN 會用到 VmWare / Virtual Box,怕中毒/hackers?
hongkongfun 發表於 2014-12-20 21:30

host 行緊server,所以打算係vm入面行vpn搞自己野。

host 行緊server,所以打算係vm入面行vpn搞自己野。
arthur8523 發表於 2014-12-21 00:58

明白了…

Sandboxie好似幾好, 夠快, 但唔知係咪真係唔怕中毒

VirtualBox 普通做野無問題,要免費既VMPlayer都得

個人認為Sandboxie唔可以同VirtualBox同VMware比
自己經驗Sandboxie有好多野都做唔到…  可能我唔識用啦

VirtualBox 普通做野無問題,要免費既VMPlayer都得

個人認為Sandboxie唔可以同VirtualBox同VMware比
自己 ...
KimuraKouichi 發表於 2014-12-21 15:59

我都試過Sandboxie係有野做唔到