[操作疑難] 關於海報既問題

有無CHING知道有乜程式可以將一張原本電腦有既圖,分成6張A4紙,分別印唔同部份,之後合埋會係個張原圖?

有無呢D程式可以做到??因為本身自己有一張圖,想將佢平圴分去6張A4紙印出黎,做一個放大既效果

唔知有無CHING有辦法可以解決到=[

唔係程式都唔緊要,如果有其他方法可以我都想試試,thank you晒

PRO POSTER 用過唔錯, 要留意如果要放大張圖, 原圖 RESOLUTION 要高, 否則放大後會起晒 "狗牙",

以前用有 7 日 FREE TRIAL (無水印無限制放到幾大), 而家唔清楚,

http://proposter.en.softonic.com/

PRO POSTER 用過唔錯, 要留意如果要放大張圖, 原圖 RESOLUTION 要高, 否則放大後會起晒 "狗牙",

以前用有 ...
db3 發表於 2015-1-20 15:45

thank you 等我試下得唔得先

麻煩晒

回覆 1# 魂.忠仔

EPSON 同 CANON嘅 printer driver已經可以做到分割打印。不過只係要你用翻佢隻printer。

回覆  魂.忠仔

EPSON 同 CANON嘅 printer driver已經可以做到分割打印。不過只係要你用翻佢隻printer。 ...
高登阿伯 發表於 2015-1-20 16:03

~_~可惜偏偏系用緊HP PRINTER so sad

Poster Designer
happy_gemini 發表於 2015-1-20 15:54

呢D我岩岩試左,因為係証用既關係....只可以印到3張....可能要去搵其他破解版先得~

用PS就得

用PS就得
bigcat 發表於 2015-1-20 19:06

救指教@@

我有PS呀~但應該點先可以

開FILE/改SIZE/IMAGE/CANVAS SIZE/..................
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊