怎樣remove 彈出的廣告

每次開機上網就自動彈呢個廣告出來, 各位點樣可以remove呢個廣告??
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首先你要知道哩個係由咩SOFTWARE黎GE廣告
之後SET返開機時唔開該software

睇個標誌, 好明顯係由 百度 相關嘅軟件整出嚟

試下用d除廣告software..

e.g. http://briian.com/12038/adwclean ... an+%28briian.com%29

試下用d除廣告software..

e.g.
Zoo 發表於 2015-5-2 12:31

x2
adwcleaner好用

x2
SYW 發表於 2015-5-2 12:53

adwcleaner容量有幾大呀?

adwcleaner容量有幾大呀?
fredayeung 發表於 2015-5-2 12:56

2MB到

x2
SYW 發表於 2015-5-2 12:53

Adwcleaner 雖然好用......但用完後在 C: 盆裏面多咗份垃圾殘留........

要將份 Adwcleaner 垃圾移除 !!

Adwcleaner 雖然好用......但用完後在 C: 盆裏面多咗份垃圾殘留........

要將份 Adwcleaner 垃圾移除 ! ...
imax 發表於 2015-5-2 23:51

裝左 Adwcleaner, 不過份垃圾唔知去左邊? 應該移除邊一個 folder? Adwcleaner我裝響 d: 盆, 但而家 c:盆又有一個叫 Adwcleaner 的 folder

裝左 Adwcleaner, 不過份垃圾唔知去左邊? 應該移除邊一個 folder? Adwcleaner我裝響 d: 盆, 但而家  ...
fredayeung 發表於 2015-5-4 11:24

如果下載預設入 D 盆, 咁正常一定有, 用完即棄就鏟得

最怪係 adwcleaner 喺 C 盆生成殘留垃圾, 都應該要鏟埋