運行大陸的軟件是否會令電腦出現好多問題?

如藍畫面, 出error, 拖慢電腦, 同各種問題

我部腦裝左pps, 百度雲管家, 迅雷, 金山詞霸, 有道詞典, 同埋無論如何點都刪唔到的迅雷游戲盒子

如藍畫面, 出error, 拖慢電腦, 同各種問題

我部腦裝左pps, 百度雲管家, 迅雷, 金山詞霸, 有道詞典, 同埋無 ...
聖人 發表於 2015-5-27 21:41

如果按照你呢個理論,咁即係大陸所有電腦都會出現好多問題………?

盡量唔用咪得囉

如果按照你呢個理論,咁即係大陸所有電腦都會出現好多問題………?
mdws2002 發表於 2015-5-28 11:59

依個真. 至少我用過兩三部都係咁.

mdws2002 發表於 2015-5-28 11:59

事實。我怕怕。

按老毛嘅道理, 敵人嘅敵人就是我嘅朋友, 裝埋佢對頭嘅防毒軟件應該冇錯.

我用360,裝訊雷,用其他軟件係會彈出好多嘢!如廣告。
但又可以全部清除!不過只限家裡用,在公司就一般工作罷了

你識用就無事
迅雷游戲盒子  可以系task manager 取消開機啓動。 (甚至直接 delete 左個 folder)
有需要就自己 刪除 regedit 個迅雷資料

大大都兮小心啦! 望望京官之霸氣就知.... poi ....
用 VirtualBox....
toylet 發表於 2015-5-28 22:52

而家有漏洞,VM都可以leak到入host,小心!