近來用百度雲下野慢問題????

BB100
有時百度雲 Max 得3KB-30kb...
上個星期都有300KB-2MB速度
最近得3KB-300KB左右
有無人知點做??????????

你用browser 定 Baidu Pan Client??

我都系一樣。
我自己就capture左條下載link, 再用nettransport開多線程下載,20條thread都有600~700k. 開多啲應該可以再快啲。
另外weibo視頻最近好多時都load唔到,都唔知系咪HKBN有問題。

我都系一樣。
我自己就capture左條下載link, 再用nettransport開多線程下載,20條thread都有600~700k. 開多 ...
davidleehk 發表於 2015-7-24 07:47

師兄,請問要點樣capture條下載Link呢? 唔該晒

回覆 4# fkjohnny

我用URLSnooper, 開左跟住按Start開始capture,同平時一樣咁下載,見到urlsnooper capture到條link(e.g. http://file.........)就可stop左個下載。Copy左條link就可用下載工具多線程下載。有時可能要加番條下載頁面link系ref page度才能下載。

回覆  fkjohnny

我用URLSnooper, 開左跟住按Start開始capture,同平時一樣咁下載,見到urlsnooper c ...
davidleehk 發表於 2015-7-24 15:59

唔該晒師兄,番去試下先

回覆 1# 8妹仔

HKBN網絡冇問題,只要你唔係VIP,百度可以隨時限你速,其他第三方下載工具穩定性&速度絕對比不上VIP
BB100+VIP:
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

"得3KB-30kb..."
咁我又未試過慢成咁。

利申:BB100

百度好似係同pxxw過唔去播

BB100

這星期早上有試過4-6MB

平時都350Kb以上