求助! IE成日花畫面 (有圖)

首先....唔係我想去用IE而係老人家只會用IE.....  

用緊 Windows 7(32-bit) + IE 10
Display Card係Intel HD Graphics 2500(i3 內的 GPU)
每日都出現圖內的情況幾次, IE 上下scroll時個網頁花晒

各位師兄有咩建議?
我唔想裝過部機, 要用32-bit Win 7係因為太多舊program要行, 又係D轉都轉唔到的野

已經update過display card driver
已經update過所有Windows Update(除IE 11)
已經update過Flash Player
已嘗試開/關IE內的"使用軟體呈現(software rendering)"
已嘗試開/關IE內的"受保護模式(protected mode)"
已嘗試開/關Flash Player內的"protected mode"

試下reset IE,或者上IE11(IE11同IE10用落去差唔多,對老人家黎講應該無咩分別)

首先....唔係我想去用IE而係老人家只會用IE.....  

用緊 Windows 7(32-bit) + IE 10
Display Card係Intel  ...
wunit 發表於 2015-8-24 20:36

IE 本身內存有限制(IE11 據了解係1GB),一過左個內存就會開始花畫面,解決方法只有重新開個IE。
其他瀏覽器無此限制,所以個別瀏覽器會出現大食的情況。

GOOGLE 「啟用記憶體保護以協助避免網路攻擊」。

試下reset IE,或者上IE11(IE11同IE10用落去差唔多,對老人家黎講應該無咩分別) ...
leave 發表於 2015-8-24 21:13

早已reset IE setting.......都唔得

IE11有個死症, 冇得Disable tab browsing(分頁)
老人家話好亂唔識睇個分頁......(激死me)

另外"啟用記憶體保護以協助避免網路攻擊"一陣試下先
最衰係個問題我點都"玩"唔到出來, 但係老人家又每日都"玩"得出

GOOGLE 「啟用記憶體保護以協助避免網路攻擊」。
^.^ 發表於 2015-8-24 21:20

還是一樣會發生.........

可試 :
1. 借或買一張低階顯示卡及裝上
2. Uninstall Intel HD Graphics Driver
3. Reboot 電腦
4. 嚮 Bios 轉 set 用 VGA Card
5. 安裝顯示卡 Driver

重叠問題應該消除了

我之前都試過咁花 (唔止一次), 但唔一定係IE (IE都有試過), 多數都係display 就玩完.
可以試下換其他display , 如on board or 問Frd借張黎試