香港哪裡買簡體軟件

工作需要, windows 10, office, game etc, thanks.

工作需要, windows 10, office, game etc, thanks.
yahaa 發表於 2015-9-25 08:50

多年前,係深水埗陽明(即Comdex對面,電梯隔離)有。
不過依家仲有冇就唔知啦。
Windows/Office就應該會有,但係Game嗰度就唔會有啦。

試下新高登地下

thanks.
重想問一問CHING 知唔知windows 10  OEM 繁體版加簡體語言包, 同windows 10 簡體版使用上有乜分別, 定係完全一樣

回覆 4# yahaa

有少少不同 例如 雙系統開機會使用原系統語言
入去就差不多

windows 10  OEM 香港版條key, 入落 windows 10 簡體單一語言版得唔得 (同一部機 , 想繁體轉簡體,唔想加簡體語言包, 工作上需要)

thanks.
重想問一問CHING 知唔知windows 10  OEM 繁體版加簡體語言包, 同windows 10 簡體版使用上有乜分別, ...
yahaa 發表於 2015-9-25 09:53

一樣。
現時所售嘅版本,根本上就係同一個核心,加唔同嘅語言包。
只不過係你出廠嗰陣係邊個語言版本就預設邊個語言包,要其他語言包就要重新下載。(版本許何的話。)

thanks

回覆  yahaa

有少少不同 例如 雙系統開機會使用原系統語言
入去就差不多 ...
rainkong2036 發表於 2015-9-25 09:58

Bootloader 其實都係多國語言, 可以任轉
用 bcdedit 改 {bootmgr} 個 locale 就得