百度雲用 CHROME 下載出現不安全訊息

最近上百度雲下載檔案, 用 CHROME 或者 FIREFOX 都出現不安全訊息, 想無視直接進入又怕中伏, 想問有無CHING 知道有無問題, IE 試過無彈訊息但係按下載後無反應

"攻击者企图在 hk02ntt01.baidupcs.com 诱使您安装有害浏览体验的程式 (比如窜改您的首页,或在您造访的网站上另外显示广告)。"

最近上百度雲下載檔案, 用 CHROME 或者 FIREFOX 都出現不安全訊息, 想無視直接進入又怕中伏, 想問有無CHING ...
db3 發表於 2016-1-3 11:21

咁你姐係唔信Chrom同Firefox ?
不如用IE啦

用得大陸野就預左"送大禮", 明知"送大禮"都要用的話, 一係就另外搵部機或者起隻VM來裝lol

firefox無此問題........

最近上百度雲下載檔案, 用 CHROME 或者 FIREFOX 都出現不安全訊息, 想無視直接進入又怕中伏, 想問有無CHING ...
db3 發表於 2016-1-3 11:21

人地寫得好清楚, 只係你自己想點而已
你唔介意睇多 d 廣告 / 首頁被騎劫, 請照 click

(人類總是要犯相同的錯誤.jpg)

我chrome 會有呢個warning, firefox 就正情按下載沒反應...
開 client 下載到但好慢

Firefox 同Chrome 都係用緊同一個Google 提供嘅safe browsing 服務,所以理論上應該會一齊出現訊息。
Microsoft 有佢自己嘅SmartScreen Filter,可能個list 唔同。

如果係用網上行 開 百度雲
可試試 google DNS

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我用Netvigator 200M.......
我打BF4 , 上網都無咩問題...
只是用百度雲用到火都來了....
個多星期前用有時慢少少, 有時2-8 MB/S都試過......但dl FILE都總算可以完整DL完.....
但依幾日慢到死...低到100kb/S都無, 有時仲0KB/S TIM, 有時見佢動...但去到99%之後就停了......
梗本不能完整下載檔案

我都唔知點好....網頁下載又唔得, 無反應, 想用佢LINK直接迅雷/下載都唔得...
仲要好多人/劇組野分享都在百度網盤中.....

NETVIGATOR 我感覺上IP 116字頭,
不知是否BLOCK左不可以百度網盤/用百度雲管家
慢到梗本就不動.....只是夜晚12點1點後先叫做容易動少少....

我用Netvigator 200M.......
我打BF4 , 上網都無咩問題...
只是用百度雲用到火都來了....
個多星期前用有時 ...
wkwong1986 發表於 2016-1-6 20:50

最近百度係好叉慢........  仲成日見到"網絡異常".............

好在360速度尚可...