[操作疑難] Windows backup 軟件

我而家用緊一隻 240GB 既 SSD 裝 OS, DATA 放其他 HDD.
如果我想將 OS 做一個 BACKUP (好似以前 GHOST 咁) 方便第日有咩事唔使由頭重裝過既話.
請問有邊隻 freeware 好用?
先謝.

我而家用緊一隻 240GB 既 SSD 裝 OS, DATA 放其他 HDD.
如果我想將 OS 做一個 BACKUP (好似以前 GHOST 咁)  ...
fatyee 發表於 2016-1-22 23:29

EaseUS Todo Backup Free 9.0新版本

Todo Backup Free version
雖然係免費版
普通用途已足夠

http://www.todo-backup.com/products/home/free-backup-software.htm

http://m.xuite.net/blog/yh96301/blog/64750552

如果我想將 OS 做一個 BACKUP (好似以前 GHOST 咁)  ...
fatyee 發表於 2016-1-22 23:29

Windows 內置經有,講過好多次。

Windows 內置經有,講過好多次。
harryytm 發表於 2016-1-23 09:02

windows果個可唔可以行network?

windows果個可唔可以行network?
硬件法師 發表於 2016-1-23 10:34

係可以的

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Windows 果個, 係唔係FULL BACKUP

回覆 8# andy032412
係,部機入唔到Windows可以用隻Windows安裝碟或還原碟去還原。

還原碟喺呢度整到。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

U can use EasyBCD to install a boot sector on the recovery partition,
then U can recover from that drive automatically.