windows 10 多人同時用?

我有一部Windows10 PC
內裝有軟件"ABC"

我有一部windows平板
內部沒有裝軟件"ABC"

我如何可以在Windows10 PC 內設立一部Virtual PC等我可以由Window平板 經LAN/Internet使用到Windows10PC內的這部Virtual PC 使用軟件 "ABC" , 而其他用家可以同時在Windows10PC上工作而不太受影響, 或者不會知道我已經登入了Virtual PC呢?

內裝有軟件"ABC"

我如何可以在Windows10 ...
askl 發表於 2016-5-13 21:32

Remote Desktop to Virtual PC ok ?

又當電腦係神。
Vmplayer/virtual box.
不如你set一部P C(做VNC/teamviewer) / 可被Remote desktop.
只有single user login.

唔好用Tablet做Host

冇多人同時用

我其實咁問係因為, 我知有付費服務係可以俾一個服務費後, 有公司會提供登入名及密碼, 咁就可以remote登入佢的電腦內工作, 但其實呢部電腦只係一部實物電腦內的其中一個instance, 根本有幾十個instances同一時間係呢一部實物電腦內運行緊, 每個instance互不影響, 互不知道其他人。

係咪只有Windows server呢類OS才可以咁做到?

我其實咁問係因為, 我知有付費服務係可以俾一個服務費後, 有公司會提供登入名及密碼, 咁就可以remote登入佢 ...
askl 發表於 2016-5-14 20:16

https://forum.sambapos.com/t/ste ... d-galaxy-tablet/769

家用OS可以落patch

係咪只有Windows server呢類OS才可以咁做到?
askl 發表於 2016-5-14 20:16

Win10要Multi Login只有Crack

Windows Server會玩RemoteApp

家用OS可以落patch
KinChungE 發表於 2016-5-14 21:06

呢個方法, XP 年代我都試過, 不過記憶中好似無成功過.
希望WIN 10 都仲得.

內裝有軟件"ABC"

我如何可以在Windows10 ...
askl 發表於 2016-5-13 21:32

Windows 10 Pro 有  Hyper-V 可以裝 Virtual machine