點解呢度冇咩人討論cloud document management服務?

返工冇左佢我會成日想打爆部電腦
可以search埋文件內容 唔只title
又可以加好多唔同權限 eg read only, doc有唔同version trace返超方便
但呢度竟然冇咩人討論

外國provider有aws
香港都有兩三個出名D 但九倉拍埋片解釋得好清楚 http://www.wttictmall.com/en/ser ... ssid=cloud-docbrary

office冇左佢真係唔得反正老細比錢方便我地

因為規模,所以好少人講.

因為規模,所以好少人講.
polarhei 發表於 2016-7-26 15:52

你指規模大嘅公司先會用?

回覆 3# tck0516

唔知道, 有可能因為用途問題而唔多人討論.

有乜好討論? 要討論, 又唔攞啲 point出嚟
廣告?

咁似賣廣告

我唔信唔係廣告
係有用嘅話個個都用緊,唔洗特登講出嚟
比錢買埋d 咁嘅服務不如做好d security 同叫同事分類好d file 好過啦

permission control + versioning, 買部NAS都做到
點解要用cloud service?

permission control + versioning, 買部NAS都做到
點解要用cloud service?
KinChungE 發表於 2016-7-27 09:51 AM

服務外判=責任外判=出事免責 (好似係)

服務外判=責任外判=出事免責 (好似係)
TH30 發表於 2016-7-27 13:36

邊個提意用cloud service?
梗係個IT仔啦
佢話用既, 出左事仲唔係IT仔問題?