想買一些BACKUP 的軟件, 唔知有咩好介紹?

想買可以似GHOST 個D可以援RAID 做種既件
最好如果裝係SERVER 機可以不關機情況下即時做種

另外想買一些過DATA 的軟件, SYNC DATA 用
我知大家都會用ALLWAYS SYNC , 呢個我都會買但有冇人知佢官網賣的一般版, GO 版同U3版有咩分別?

但其實ALLWAYS SYNC 過一大批DATA 我試過過過下會死左的, 唔知係咪咩字元定太多FILE(幾十萬個FILE)問題佢會死左, 所以都想有兄可以推介一些SYNC FILE 軟件給我呢~
出錢買冇問題呢~

謝謝

有冇 人知?

FreeFileSync我覺得唔錯,免費軟件,不過我就未試過sync幾十萬files咁多。

我覺得咁樣買Nas 仲安全

FreeFileSync我覺得唔錯,免費軟件,不過我就未試過sync幾十萬files咁多。
leave 發表於 2016-8-9 23:40

我都試過有呢個呀, 其實都OK, 不過都一樣會有SYNC 野中間出問題, 唔知係名定FILE 數量問題了....
所以先想問有冇一些係用錢比較好的軟件好買

另外CLONE 機軟件又有冇好介紹?

我覺得咁樣買Nas 仲安全
aeolian2009 發表於 2016-8-10 07:37

NAS 係一個比你儲疇既地方,,,,,,,,,
咁都要有好的軟件先可以完整咁過哂D資料過去呢........

我都試過有呢個呀, 其實都OK, 不過都一樣會有SYNC 野中間出問題, 唔知係名定FILE 數量問題了....
所以先 ...
fai3600 發表於 2016-8-10 09:37

CLONE 機:
acronis backup 12

所以先 ...
fai3600 發表於 2016-8-10 09:37

有無記低個Error?我有興趣了解下。

BTW 我全部存放檔案嘅HDD,都係用FreeFileSync嚟Sync去Mirror去外置HDD,總共有約24萬個Files,好少會出問題。
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

CLONE 機:
acronis backup 12
迷 發表於 2016-8-10 12:21

呢隻係咪姐係人地都話幾好用的TURN IMAGE ?
支唔支援RAID 和開住機CLONE?

有無記低個Error?我有興趣了解下。

BTW 我全部存放檔案嘅HDD,都係用FreeFileSync嚟Sync去Mirror去外置H ...
harryytm 發表於 2016-8-10 12:44

師兄~ 我未回到公司搞隻野~ 如果我做到個畫面ERROR 我影比你睇呀~~
多謝師兄咁有心~!!!