請問除左Free HDD LED之外仲有乜硬碟燈監視軟件?

請問各師兄, 除左Free HDD LED之外(因為佢唔free外, 仲顯示得麻麻地)

仲有乜硬碟燈監視軟件? 即係如果唔可能安裝hardware LED燈/根本冇燈的情況下, 想mon住HDD有冇閃燈情況...

仲有乜硬碟燈監視軟件?
惡魔城城主 發表於 2016-9-12 18:42

請問城主可深入D講你的要求嗎?
現在部電腦的硬碟燈死了?一定不能安裝hardware LED燈?
你是否離開部電腦好遠或部電腦不在視線範圍,所以睇唔到硬碟燈?

呢度係遊戲區...你會唔會開錯區

好多年前在 XP 用過 DriveGLEAM。
http://www.dirtcellar.net/documentation/DriveGLEAM/
逐個 Physical drive 分開顯示又得,逐個 Partition 分開顯示又得。Read/Write 可分開顯示。

另外以前重用過一個可以用 Keyboard 的 Scroll lock LED 做 HDD indicator,但我不記得名了。

呢個我用c#寫過

現在部電腦的硬碟燈死了?一定不能安裝hardware LED燈?
你是否離開部電腦 ...
BEpsilon 發表於 13-9-2016 16:50

其實...因為我公司有部lenovo E420, 冇HDD燈只得POWER燈, 仲要係比個user打瓜左隻mon只識著白色, 但駁ext.mon係ok可以照用...但有時run野耐d都唔知佢係hang左定係work緊....所以有裝開free hdd led好過冇

呢度係遊戲區...你會唔會開錯區
dom 發表於 13-9-2016 17:43
  1. 您的主題 請問除左Free HDD LED之外仲有乜硬碟燈監視軟件? 被 chow1001 移動到 軟體討論 3 小時前
複製代碼
原來我回回下po錯區, sorry勞煩版主

好多年前在 XP 用過 DriveGLEAM。

逐個 Physical drive 分開顯示又得,逐個 Partition 分開顯示又得。Read ...
C_Law 發表於 13-9-2016 18:20

thanks 師兄, 依隻都ok我試下....

呢個我用c#寫過
1597532468000 發表於 13-9-2016 21:59

你咁勁

你是否離開部電腦 ...
BEpsilon 發表於 2016-9-13 16:50

好多Notebook都冇硬碟燈