[操作疑難] 百度雲管家 簡體字 captcha...

呢幾日login 轉左簡體captcha, 完全過唔到, 有冇人有計?
用緊win7 eng, 用過website 轉unicode /gb 簡體都唔得...

抽到簡體同正體一樣先入

呢幾日login 轉左簡體captcha, 完全過唔到, 有冇人有計?
用緊win7 eng, 用過website 轉unicode /gb 簡體都 ...
clazy 發表於 2016-10-19 14:37

Convertz 幫倒你

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - Android

用緊eng OS先有咁嘅問題
見到簡體captcha我用倉頡打返簡體出嚟都冇問題

未試過。如果不懂得打簡體,可以用手寫嗎?
「微軟新XX」輸入法個輸入法整合器係可以用 Mouse 手寫,繁簡都寫得。

幅圖係繁中XP+微軟新倉頡

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

未試過。如果不懂得打簡體,可以用手寫嗎?
「微軟新XX」輸入法個輸入法整合器係可以用 Mouse 手寫,繁簡都 ...
C_Law 發表於 2016-10-19 16:05

我諗樓主唔係唔識打簡體字,而係打出黎既簡體字coding唔岩,系統辨認唔到。

我照輸入繁體也可以通過。

謝謝...以上方法試過都唔得, 真係eng window 問題?

回覆 8# clazy

係中國遊戲中心捉象棋.註冊要用簡體字.不能用複製.貼上.安裝了香港倉頡輸入法.可以打繁出簡.完成註冊.

謝謝...以上方法試過都唔得, 真係eng window 問題?
clazy 發表於 2016-10-19 17:43

簡單做法
先到 Google 找一個 Traditional to simplified chinese 網址
輸入字體  --> Convert --> 複制 --> 貼上 --> Enter
得左!

例如 : http://www.khngai.com/chinese/tools/convert.php