想問Remote Desktop

有部機長開既情況下想比出面D人 Remote 到,但最低電源個時開左一陣出面已經Remote 唔到。有乜方法係最低電源情況下可以Remote(試左高效能長開都無問題,但部機有D熱)?

回覆 1# 諸葛亮

Check to see your network card is it has wake from LAN feature.

有部機長開既情況下想比出面D人 Remote 到,但最低電源個時開左一陣出面已經Remote 唔到。有乜方法係最低電 ...
諸葛亮 發表於 2016-10-31 15:23

disable Sleep mode

咁即係power option問題啦

有部機長開既情況下想比出面D人 Remote 到,但最低電源個時開左一陣出面已經Remote 唔到。有乜方法係最低電 ...
諸葛亮 發表於 2016-10-31 15:23
disable sleep
或者enable wake on Lan

disable sleep
或者enable wake on Lan
yjfoeg 發表於 2016-11-2 07:53

唔想DISABLE SLEEP?

回覆  諸葛亮

Check to see your network card is it has wake from LAN feature.
What 發表於 2016-11-1 09:17

試左唔得

試左唔得
諸葛亮 發表於 2016-11-3 15:54

Wake on LAN應該得架喎
係咪要MAGIC PACKET

Wake on LAN應該得架喎
係咪要MAGIC PACKET
yjfoeg 發表於 2016-11-3 17:32

所有WAKE ON LAN 都著晒