[操作疑難] 播唔到FLASH

睇TWITCH同其他要用flash 既網都LOAD唔到...
彈句無法執行外掛程式,但已更新左flash player...

主流瀏覽器開始放棄支援Flash

yjfoeg 發表於 2016-11-12 22:03

Firefox 唔裝睇唔到  

chrome 個flash player 播唔到
UPDATE 晒兩邊都唔得, 點搞好?

試下用portable firefox,搵返啲舊版本

我聽講話有D人個chrome會轉BETA測試,就係測試停用FLASH
而家好撚煩,我上親FLASH既網都要轉firefox,但chrome用開既extension唔係全部firefox都有

我聽講話有D人個chrome會轉BETA測試,就係測試停用FLASH
而家好撚煩,我上親FLASH既網都要轉firefox,但chrome ...
ricardo8588 發表於 2016-11-14 19:16

1. 粗口,你想BAM?
2. 你嗰啲網都幾OUT,因為FLASH連Adobe自己都處於半放棄狀態...

睇TWITCH同其他要用flash 既網都LOAD唔到...
彈句無法執行外掛程式,但已更新左flash player... ...
ricardo8588 發表於 2016-11-12 11:45

post 條 link 啦,FLASH 真係唔好再用佢啦,早前我部MAC 行FLASH,好似LAG LAG 地,

冇 INSTALL FLASH 後順返晒,係 youtube 睇1.5 小時片冇 lag 過。

1. 粗口,你想BAM?
2. 你嗰啲網都幾OUT,因為FLASH連Adobe自己都處於半放棄狀態... ...
yjfoeg 發表於 2016-11-15 09:03

會唔會係香港D 報站。好多OUTDATE。 較新的hk01 己經少用FLASH。

https://www.hk01.com/
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20161116/19834817

yjfoeg 發表於 2016-11-12 22:03

HTML5 主流咗好耐啦。