想問下有冇呢類軟件,係做到我既要求?

本身我部電腦就有C(256GB SSD),D,E,F(HDD)
我想問下有冇軟件做到只要我將資料儲存晌D
個程式就會自動幫我儲存埋晌E同F,唔洗我次次手動將資料同時儲存晌E同F?
除左行RAID 1外,仲有冇軟件係做到呢個功能?最好係免費..thanks

可以試試DSynchronize
http://dimio.altervista.org/eng/

可以試試DSynchronize
d-snake 發表於 2016-12-2 21:08

只可以同步D,E
F就唔得,請問要點樣SET先可以同步埋F?
THANKS

可以試下FreeFileSync:
leave 發表於 2016-12-2 21:11

好似好複雜,等我研究下先,THANKS

只可以同步D,E
F就唔得,請問要點樣SET先可以同步埋F?
THANKS
tcf 發表於 2016-12-3 06:51

加多行
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

正有需要, 多謝分享~~

加多行
d-snake 發表於 2016-12-3 16:06

得左,唔該哂
不過想問下,我熄左個程式之後再開返
要從頭set過哂d來源同位置,我已經set左load job果d
但係都係要從頭set過,係本身個程式係咁?定係我有野set漏左?
唔好意思,第一次用呢類軟件,唔係好識搞...thanks

回覆 8# tcf
你將個program解壓去一個folder,setting會自動save喺同一folder (DSynchronize.ini)
如果你想autostart或autostart as service又或backup啲system files,你要先用Administrator執行。
如果沒有Administrator權限,那只能把shortcut加到Windows Startup。

回覆  tcf
你將個program解壓去一個folder,setting會自動save喺同一folder (DSynchronize.ini)
如果你想a ...
d-snake 發表於 2016-12-5 15:04

搞掂左,唔該哂