[操作疑難] 三天前開始 internet download manager電視節目不能下載

三四年來 一直能夠用internet download manager下載到電視節目

三天前開始 電視節目不能下載 請問在哪裏出錯

但 chrome browser 能夠播放該電視節目

本來 傲遊雲瀏覽器 之前能夠播放到 / 但同一日 播放不到電視節目

是否攔截了我的ip

多謝大家百忙中為我解答
或者有什麼新軟件可以下載
www.miomio.tv 電視節目

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

回覆 1# HK2046

想知是否攔截ip
可以請其他朋友冋一做法試試

回覆  HK2046

想知是否攔截ip
可以請其他朋友冋一做法試試
stgss 發表於 2017-2-17 09:19

我連呢個網都上唔到 (白底黑字 Not Found)

測試完,可以正常下載。

Not Found   關門了

Bigasoft Video Downloader Pro 3.13.7.6249 免安裝版 022017 tw

暫時用呢隻 單下載住先
遲啲得閒format部機應該冇事
之前唔知裝過啲乜嘢 software搞亂啲security

多謝各位大佬

我試過呢個 MioMio網站唔知係咪 嫌棄我download佢啲片
佢改過幾次定義 e.g.123.mp4 to 123.ic 等你嘅軟件感應唔到係.mpeg

日本版權野....小心要關站

日區慣例, 封閉海外 ip, 封閉個別 browser/下載器 非日語 user agent, 版權鎖島
一. 用 日區 proxy 或 日區 VPN 立即解決

二. 無眼睇

有新軟件 VideoDownloaderProPortable都冇用
今日畀人發現咗 又再一次封咗 視頻下載
Chrome 仍然能夠看到
VideoDownloaderProPortable同時測試 youtube仍然可以正常下載