[教學] 其實有無呢個可能?點解明明還原個系統............

拿.........就咁,我就用緊某某見錢開眼既狗記輸入法快樂十仔版既.....唔係討論點解要用同邊到有得用問題,問我都唔會答,因為狗記有專人周圍聞......
呢個post純粹希望討論技術問題探討,希望唔會轉頭又收信警告我,如果連咁既都唔講得,我以後真係唔會再上呢到......唉!
講番,好奇怪....用係用到,但係每格幾個月佢就會失靈,即係用num 鍵會無反應,打唔出字,試過清登錄、再裝過,或者係用番win10內置果個,之前裝晒所有野做出黎既還原影像檔,還原之後,個輸入法依然會保持番失靈既情況,照計就算個快樂檔做得唔好,或者是但一邊有古惑,我backup果時係用到,成個系統都好順我先做backup,但當馮親個輸入法有問題,我去還原出黎就只淨係個輸入法keep住依舊用唔到...........
有兩次得閒,我重裝個win10,又再重覆一模一樣步驟裝一次快樂狗記輸入法,佢就無事用得到,即係每次當有問題,就只能連個系統重裝佢先再用得番...........

我想知其實狗記佢地.............有無咁利害可以做到反開心,連系統還原都還原唔到初初裝果時個狀態?係咪背後寫左d記錄去其他磁碟或者C:\裡面其他隱藏區咁勁??

online驗證
每次install windows都會整一個新ID, 估計九方都係用呢個ID去認機
只要block internet就可以避開 (利申, 試過得)

似係開心版本身有D問題,
暫時公司附近幾部老正九方WIN8.1同WIN10都好正常

咁最後點解決?重新破解一次?
不如一鋪過,學第二種輸入法斷後患

回覆 2# KinChungE

我用緊老軟內置既防火場…問題係我搵唔到隻狗記輸入邊粒字係佢上傳下載既關鍵,block internet都唔知點
    block好…想搵番隻類似以前隻巴基,最好係免費,裝完d乜,首次背後連線都會自動問我一次.....

...
s84292 發表於 2017-3-21 12:19 PM

邊有咁多時間....加上依家用緊既KB又係機械式,要買過晒D鍵帽先學到速成之類.............

邊有咁多時間....加上依家用緊既KB又係機械式,要買過晒D鍵帽先學到速成之類............. ...
xxmartin 發表於 2017-3-21 13:24

唔想洗咁多時間研究,咁直接買老正九方算啦,4舊水 3年,
食兩餐都冇,一個月先1X蚊,都唔夠買杯咖啡

唔好同我講唔想助長呢D公司,真係有志氣就學過第二套

買隻機械 RGB KB都成千幾銀,電話費一個月都4-5舊啦,豪比佢算

唔想洗咁多時間研究,咁直接買老正九方算啦,幾舊水3年,食兩餐都冇

買隻機械 RGB KB都成千幾銀,電話費一個 ...
s84292 發表於 2017-3-21 02:18 PM

唔係豪唔豪既問題,係度氣問題 之前無論手機同電腦版都買過好多次,到依家又點?咪又係無得用又要再買?

回覆  KinChungE

我用緊老軟內置既防火場…問題係我搵唔到隻狗記輸入邊粒字係佢上傳下載既關鍵,block in ...
xxmartin 發表於 2017-3-21 12:35

防火牆係唔得既
要搞就改host file

...
s84292 發表於 2017-3-21 12:19

唔使學過
九方專利剩翻幾年, 過左之後係人都可以整個clone出黎